De Parel

Praktijk voor Leer- en ontwikkelkunst

 

Missie

Ontwikkeling vlot trekken:

Door zeer verschillende oorzaken kunnen kinderen en jongeren vastlopen in hun ontwikkeling of problemen ondervinden. Bij reguliere behandeling wordt de werkelijke oorzaak meestal niet echt duidelijk noch grondig genoeg verholpen. Bij De Parel zoeken we naar de echte oorzaken en beginnen bij de basis om die weg te helpen werken.

Alleen zo wordt het kind echt geholpen

Het is tot nu toe in alle gevallen gelukt om de ontwikkeling van de kinderen weer op gang te brengen.

Helpen hindernissen te overwinnen:

We beginnen hiertoe helemaal bij de bron. We laten het kind dus niet meer doen van de dingen die het niet kan, in de hoop dat 'het kwartje ooit valt', maar werken aan het wegwerken van hindernissen die het kwartje tegenhouden te vallen.

In het omni-onderzoek kijken we op alle niveau's of er hindernissen aanwezig zijn. In de lessen starten we met het wegwerken van de hindernissen op het meest basale niveau. Zo werken we ons samen met het kind een weg omhoog.

Een opgewekt lerende geest in een gezond lichaam:

Het lichaam is de basis voor alle leeractiviteit. Zonder ogen kunnen we niet zien, met slechte ogen zien we slecht. Met zenuwachtige zenuwen kunnen we niet rustig concentreren. Hebben we honger of zijn we te koud, dan is er geen energie voor leren. Voelen we ons niet lekker, dan zijn we afgeleid.

Kortom wie niet optimaal gezond is kan niet optimaal leren. Essentieel dus om het lichaam in optimale gezondheid te brengen en te houden.

Wij werken daaraan!

Als tweede niveau is de zielegezondheid bepalend. Ook zielepijn (verdriet) verstoort het leren. Een kind dat zijn euforie en fantasie niet kan beteugelen komt niet tot leren maar blijft aan het dromen en fantaseren. Met waar het kind gevoelsmatig een afkeer tegen heeft, zal het zich niet verbinden. Angsten kunnen alles blokkeren, zeker ook het leren.

Ook hier werken we aan een optimale gezondheid!

Op nog hoger niveau is de sociale gezondheid van belang. Soms hebben kinderen hulp nodig bij het begrijpen van andere kinderen of de leerkracht. Soms hebben ze hulp nodig bij het begrijpen van zichzelf.

Wij bieden die hulp!

 

Succes-formule

Werkwijze Contact